כניסה לרכזים
שם משתמש 
סיסמא 
שכחת סיסמא ?

פורום חונכים ארצי

שמי שירה דנילוב, אני יועצת פר"ח במנהלת מרכז – בר אילן, ואני אנהל את הפורומים.
למי מיועד הפורום:
לכם, ילדי פר"ח, חונכים, הורים, רכזים, צוות המנהלה וכל מי שבעצם מתעניין בחונכויות האישיות בפר"ח.
כולכם מוזמנים לכתוב חוויות, שאלות, מחשבות ולהעלות נושאים שהייתם רוצים להתייעץ עליהם עם אחרים.
כמובן שניתן ואף רצוי לשתף ברעיונות והצעות לפעילויות, הפניות לאתרים.

כללי התנהגות בפורום:
- יש להקפיד על תרבות כתיבה ודיבור נאותים מכובדים ומכבדים.
- אין להשתמש בביטויים מעליבים, ופוגענים.
- אין להשתמש בפורום להשמצות אישיות.
- אין להשתמש בפורום לצורך פרסומת מסחרית.
- יש להקפיד על צנעת הפרט: ניתן להעלות התלבטויות ושאלות אך בשום אופן ללא ציון פרטים מזהים של הנוגעים בדבר.
- הודעות והתייחסויות שלא יעמדו בכללים אלו ימחקו על ידי מנהלת הפורום

הנכם מתבקשים לשמור על כללי ההשתתפות בפורום.
ואני מאחלת לכולנו שימוש מהנה ופורה בפורום.
שירה
דפים פעילים: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | » חזור לפורום הודעה חדשה
 נושא  שם  תאריך
חונך יקר, תודה רבה על תגובתך אבל..... חונכת מתוסכלת !!! 27/08/08 21:43
אני לא מבקשת מהרכז שלי שיבנה לי ארמון!!!! סך הכל הייתי רוצה שיעריך את עבודתי עם החניך, רק שתדע שאני היחידה שהסכימה לקבל את החניך הזה!!! למרות שהוא מצטיין אבל קשה להסתדר איתו, וקשה גם לו לתקשר עם אנשים הכוונה היא מבחינה חברתית.
למרות את הכל השקעתי ובסוף הגענו למצב שהילד התחיל להירגע ולקבל את האחרים דבר אשר הפתיע את כולם!!!! לכן חשבתי שגם הרכז יגיד לי כל הכבוד לך על המאמצים שלך.. תאמיו לי מילה כזאת הייתה משמחת את לבי יותר ממלגת פר"ח עצמה...אני יודעת שקשה להיות רכז כי אתה לא רק אחראי על החונכים אלא גם על החניכים וזה לא קל לכן לא מקבלים סתם אנשים כדי שיהיו רכזים ואם רכז אין לו את הכוח ואת הפוטנציאל להבין את האנשים שאיתם הוא עובד אז לדעתי כדאי לו למצוא עבודה אחרת!!!
אני חושבת שהיה חבל להשתתף בפרוייקט כזה עם אנשים כאלה אבל אין מה לעשות בחיים יש תחנות שאתה צריך לעבור ואתה לומד גם באיזה תחנות כדאי לך לעצור עוד פעם ....

תגובה
RE: חונך יקר, תודה רבה על תגובתך אבל..... חונך 27/08/08 22:03
צר לי על תגובתי, אבל הייתי מתווכח איתך על עצם העניין, כי לדעתי הרכזים הם סטודנטים כמוני וכמותך, וצר לי להגיד אבל אני הייתי מעדיף להישאר חונך ולא לקבל את הכבוד המפוקפק של תפקיד הרכז, מעבר לזה צר לי להגיד, אבל רוב הרכזים לא מודעים לרוב התמודדויות של החונך (אפשר לנסות בדו"ח השלישי, לדוגמא, לרשום מלה לא יפה באמצע הדו"ח ולבדוק אם הרכז בכלל עבר על הדו"ח), אין לי כוונה להשמיץ אף רכז, אני אישית נעזרתי המון על ידי הרכזת שלי, בכל מקרה צר לי לדווח שרוב פניותיי לא קיבלו מענה, ובנוסף במפגש הסיכום היא פגעה בי בצורה די רצינית ולא הרגישה צורך להתנצל, ובנוסף למרות שעל פי דבריה החונכות שלי ראויה לצל"ש היא לא ראתה צורך לרשום אותי במסלול הירוק, וזה רק על קצה המזלג, בכל מקרה אני מאוד מעריץ אותה ואת עבודתה כי בהתחשב עם הנתונים היחס שלה ראויה לציון.
העיקר לדעתי: לא לקבל את הדברים באופן אישי, ולא לפתח ציפיות כלפי הרכזים (כפי שציינתי: אני חולק איתך, ולדעתי ההבדל בין הרכזים לחונכים היא מנהלי בלבד, ובנוסף דרוש לזה כישורים אחרים, וכמו שלא כל חונך מתאים להיות רכז, לא כל רכז מתאים להיות חונך.תזכרי שאת לא עובדת בשביל הרכז אלא בשביל עצמך ובנוסף בשביל החניך שלך
בכל מקרה מה שתחליטי שיהיה בהמון הצלחה

תגובה
RE: RE: חונך יקר, תודה רבה על תגובתך אבל..... חונכת מתוסכלת !!! 27/08/08 23:17
הייתי מעדיפה שתגובתך הזאת תהיה התגובה הראשונה.. עכשיו הבנתי שאתה מבין אותי!! אבל??!! רוצה להוסיף שאין הבדל ביני לבין הרכז שלי וגם בין החונכים האחרים לבין הרכזים שלהם... אפילו לפעמים הייתי מציעה פתרונות שהרכז עצמו בכלל לא חשב עליהם.... אני מודעת לזה שלרכזים יש עבודה קשה וצריכים להתמודד בכל מצב... אבל עוד לא הבנתי למה הייתי אמורה לקבל מסלול ירוק ובדקה האחרונה הרכז שלי העביר את זה למישהי אחרת שבקושי היינו רואים אותה במפגשים?? נו תגיד לי אתה?? למה הייתי אמורה להיות מבין אלה שמוזמנים לטקס החונכים המצטיינים כי הרכז שלי הבטיח לי לקבל "חונך מצטיין" ובסוף גם העביר את זה למישהו אחר... לא דיברתי ולא התנגדתי כי אולי הרכז רואה את התמונה מזווית אחרת ...אבל למה אני צריכה לסבול?? כל השנה עבדתי וטרחתי, הייתי חונכת שמעריכה את העמיתים שלה,הרכז, והחניך. אז שאלתי היא אם הרכזים כמו החונכים שלהם שלדעתי הם צריכים להתחשב ... למה בסוף פוגעים בחונכים שלהם ? למה אני חונכת שמאוד אהבתי את הפרוייקט הזה ויש לי את הפוטנציאל לתת לנזקקים בסוף אפגע ואחליט לא להשתתף עוד פעם בגלל רכז (למרות שאני מאוד מעריכה אותו)???!!!

תגובה
RE: RE: RE: חונך יקר, תודה רבה על תגובתך אבל..... חונך 27/08/08 23:41
הייתי מעדיף שתישאר עם ה"למה", הרכזים הם אנשים כמוני והם עושים טעויות, והם לא כל כך מעורבים בכל ההליכים, ומעבר לזה קשה להם לשמור על אובייקטיביות. אז תהיו חזקה ואל תקחי את הדברים בצורה אישית.לילה טוב וחלמות ורודים.

תגובה
דפים פעילים: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | »     חזור לפורום הודעה חדשה

טיולים, דרום אמריקה
© כל הזכויות שמורות לפר"ח ארצי פרויקט חונכות